Har du problem med hundmöten under promenaderna? Går din hund lätt upp i varv, blir stressad, osäker, skäller eller kanske till och med gör utfall när ni möter andra hundar?
I kursen "Hantera Hundmöten" tränar vi på att kunna vistas nära och passera andra hundar, utan att gå upp i varv. Här kan du få de verktyg du behöver både teoretiskt och praktiskt för att kunna träna och på sikt på mer harmoniska hundmöten under promenaderna. Vi lägger upp träningen så att hundarna ska kunna lyckas och få en positiv känsla och belöning för önskvärda beteenden.

Aktuella kursdatum

Hundmöteskurs

Målet med kursen är att ge er verktyg att kunna hantera möten med andra hundar under promenaden på ett bättre sätt. Vi anpassar alltid övningarna och avståndet när vi tränar så att alla hundar ska kunna vara. Vi tränar bland annat följsamhet och kontak, Koppelträning, parallelgående, motbetingning och skvallerträning, teori kring hundmöten, hundars stress, lär dig läsa hundens signaler mm. Första tillfället består endast av teori som vi antingen kör utomhus utan hund om väder tillåter eller via videomöte.  Resterande gånger är  praktisk träning utomhus. 

Pris: 1595kr/ hund (max 2 familjemedlemmar per hund)
Antal tillfällen:  4  1:a tillfället endast teori, utan hund 
Tid: 90 min/ tillfälle
Kursledare:  Jennie Toracca H-märkt Hundinstruktör
Plats:  Rotebro. Beroende på årstid så har vi våra kurser på Gillbo ängar, vid grusplan vid Gröndalsskolan i Rotebro samt ibland inomhus i lokal intill Gröndalsskolan. Vintertid har vi även kurser vid upplyst grusplan i Rotebro C. Exakt info om plats står i kursanmälan. 

Läs gärna mer kring hur vi hanterar riktlinjer och anpassningar pga corona/covid-19 här.