Valpkurser

Att få hem en liten valp är fantastiskt och spännande. Man får många tips och råd.  Som nybliven valpägare kan det vara svårt att avgöra vilka råd som är värda att lyssna på. Vad gäller hundträning finns det dock ingen enkel " metod" som passar alla och inga snabbvägar till en harmonisk och följsam hund. 

En valpkurs ger dig och din valp möjlighet att under ordnade former vistas nära andra valpar och få träna på det den behöver för att utvecklas och fungera i olika vardagssituationer och få den bästa starten. 

En Härlig Hunds  valpkurser riktar sig till valpar från 12 veckor upp till 6 månader (vid kursstart). Med belöningsbaserad träning, positiv förstärkning,  valpens naturliga lekfullhet och nyfikenhet tränar vi grunderna inom vardagslydnad. Vi tränar även på social- miljöträning och hur du undviker en del  vanliga problembeteenden. 

Vi varvar teori och praktiska övningar.  

Ex. på innehåll i kursen:
- Följsamhet & kontakt
- Inlärning av sitt, ligg, stanna kvar
- Grundinkallning
- Gå fint i koppel
- Passivitet & hantering
- Aktivitet & mental stimulans
- Social träning & miljöträning


Vi håller alltid små grupper på max 6 deltagande hundar så att du ska kunna få ut så mycket som möjligt av kursen. Vi individanpassar övningarna efter den nivå just du och din hund befinner er på. Det viktiga är att hunden alltid lyckas med träningen för att hålla uppe motivation och glädje.
Vi håller mestadels våra kurser utomhus vid Gillbo Ängar i Rotebro, Sollentuna men vi  har möjlighet att hålla teori och viss träning inomhus vid extra dåligt väder.  Fördelen med att träna utomhus är att vi får tillgång till naturliga störningar och en bra miljöträning på köpet. 

Pris: 1495kr/ hund
 kursmaterial, diplom och avslutningsfika ingår i priset. 
Antal tillfällen:  5 
Kursledare:  Jennie Toracca
Plats: Gillbo Ängar Rotebro, Sollentuna
Aktuella Kursdatum: 
Valpkurs Juni
- 13/6 ,20/6, 27/6, 4/7, 11/7  kl 17:30-18:45

Valpkurs Augusti: 12/8, 19/8, 26/8, 2/9, 9/9 kl 17:30-18:45
Valpkurs dagtid september: 26/9, 3/10, 10/10, 17/10, 24/10 kl 15:30-16:45

Valpkurs september: 26/93/10, 10/10, 17/10, 24/10 kl 17:30-18:45

Övrigt:  En Härlig Hund administrerar sina kurser och bokningar i samarbete med www.dinkurs.se och du betalar säkert i samband med bokningen. Det visas då en bokningsbekräftelse som även skickas till den mailadress du uppgett. Hör av dig till oss på info@enharligsalong.se om något krånglar med bokningen eller om du inte får någon bokningsbekräftelse. Bokningsbekräftelsen innehåller det du behöver veta inför kursen, men du är självklart välkommen att höra av dig om du har några frågor eller funderingar.

Aktuella Kursstarter

Här hittar du länk till  anmälan  våra aktuella valpkurser.